FinansWatch

Them Andelsmejeri lander stor aftale

Them Andelsmejer har sammen med forretningspartneren, en tidligere dansk diplomat, indgået en stor aftale om salg af modermælkserstatning i Kina.

Foto: Therese Larsen

Sammen med en dansk kender på det kinesiske marked gik Them Andelsmejeri ind på det kinesiske marked. Nu har selskabet landet en rammeaftale, der potentielt over otte år kan generere et salg på 10 millioner kilo økologisk modermælkserstatning til en pris svarende til samlet 4-5 mia. kr. Det skriver Børsen.

Mejeriet Them indgik et samarbejde med Franz Gammelgaard-Schmidt, der tidligere har været dansk handelskonsul i Shanghai, om sammen at etablere eksportselskabet Dairy of 1888.

Dét selskab er er gået sammen med en af Kinas største spillere indenfor børneernæring, nemlig Engnice Nutritional Group og den fynske fødevarevirksomhed Fipros. Parterne er i gang med at lave et produktions- og pakkeanlæg i Ebberup til 80-100 mio. kr., ifølge avisen. Dairy of 1888 har desuden som den første i verden fået certifikat til at sælge økologisk ost i Kina.

"Vi er jo langt, langt fra Arlas volumen, men på ryggen af alt det, Danmark er kendt for, kan vi altså sælge modermælkserstatning og andre produkter på et kinesisk nichemarked," siger direktør i Dairy of 1888 Franz Gammelgaard til Børsen.

Strategien for Them-selskabet er at lægge sig oppe i premium-segmentet med understregning af oprindelse og høj fødevaresikkerhed.

10 år efter mælkeskandalen i Kina: Mistillid får fortsat kineserne til at købe vestlige fødevarer

Sådan er Them Andelsmejeri kommet i gang med det kinesiske marked

Thise tøffer fremad: "Vi er ikke sat i verden for at være et vækstlokomotiv"

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere