FinansWatch

Ugens citater på FinansWatch

Der skal være "røv i bukserne", og så skal bankerne ellers droppe piveriet. Læs denne uges citater på FinansWatch.  

Foto: chipesajian

Røv i bukserne

"Der er nogle modsætninger i forhold til, hvad i hvert fald dele af sektoren gør, når det går godt. Der er der ingen grænser for, hvor dygtige de folk, der tager de største risici, er, og hvor godt de aflønnes for det, og der er det vigtigt, at vi har røv nok i bukserne, undskyld udtrykket, til at sørge for mådehold."

- John Dyrby Paulsen, finansordfører (S)

Finansordførerne: Vigtigt at vi har røv nok i bukserne

 

Drop piveriet, banker

Og om kritikken af finanssektoren:

"Det må de stå på mål for, for de har også som sagt deres del af ansvaret. Der er da også nogen, der har været ude og sige, at det ikke er bankerne, der bærer ansvaret alene. Det, vi har set fra politisk hold, er, at det har været meget nemt at skyde på bankerne uden nogen selvransagelse. Men det der piveri fra bankerne, det kan de godt droppe.” 

- John Dyrby Paulsen, finansordfører (S)

Finansordførerne: Vigtigt at vi har røv nok i bukserne

 

Mærkesagerne er leveret

”Vores finanssektor har den form, den skal have efter, vi har siddet i regering i ti år. Så derfor ville det være løjerligt, hvis jeg sad med en række mærkesager. Dem burde vi jo have leveret. Vi har leveret."

- Mike Legarth, finansordfører (K)

Finansordførerne: Bankskat er det glade vanvid

 

Sektorens hjælp egenfinansieret

”Jeg har spurgt meget konkret i Erhvervsministeriet om, hvor meget skatteyderne har betalt for de vedtagne bankpakker. Svaret er: Nul kroner. Bankpakkerne er finansieret af sektoren selv. Det er ærgerligt, at der i medierne er skabt et billede af, at det er skatteyderne, der finansierer bankpakkerne. Det er det ikke, det er bankerne selv, og det er en meget god metode.”

- Marianne Jelved, finansordfører (R)

Finansordførerne: Tobin kan finansiere FN

 

Sådan har det været hele året

”Vi må konstatere, at der ikke sker ret meget i øjeblikket. Hverken på boligsiden, hvor de private typisk er aktive, og heller ikke blandt vores erhvervskunder. Men det har nu været sløvt hele året, synes jeg.”

- Per Munck, adm. direktør i Skjern Bank.

Skjern-direktør: Det har været sløvt hele året

 

Straarup vil fodre fugle

"Ikke udover de almindelige pensionistsysler som at fodre fuglene og læse bøger," ordførende direktør i Danske Bank, Peter Straarup, om sin snarlige pensionisttilværelse.

Straarup: Jeg skal fodre fugle

 

Del af forretning mistes

”At der ryger en del af et forretningsvolumen væk, er aldrig godt for en sektor.”

-  formand for Lokale Pengeinstitutter, Bent Naur, om halveringen af pensionsloftet.

Naur: Sænkning af pensionsloft reducerer indlån

 

Kunderne taber

”Det er kunderne, der bliver taberne ved det her, fordi deres valgmuligheder i forhold til at foretage pensionsopsparinger indskrænkes temmelig meget, når du reducerer loftet.”

Søren Gade, underdirektør i Finansrådet, om regeringens forslag om at halvere pensionsloftet

Finansrådet: Banker mister op mod 2 milliarder på pensionsloft 

 

Mere fra FinansWatch

Sampension mærker effekt af nye SUL-regler

Det er blevet nemmere for Sampension at konkurrere i markedet for firmapensioner, efter Finanstilsynet har indført nye regler om, at syge- og ulykkesforsikringer skal hvile i sig selv økonomisk.

SEB satser på børsmarkedet i kampen om storkunder

Den danske del af storbanken SEB vender nu øjet mod markedet for kapitalrejsning. Det såkaldte ECM-marked ligger naturligt til bankens strategi om at kunne hjælpe storkunder med alle finansielle behov, vurderer den danske landechef.

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs