FinansWatch

Redaktøren anbefaler

Låneskandale vokser i Irland: Politiker vil have bankansatte fængslet

Den store låneskandale i Irland, som blandt andet Danske Bank er involveret i, fortsætter ind i 2018. Over 30.000 irske bankkunder er berørt, og kreditratingbureau spår, at tallet vil stige yderligere. Samtidig vil formanden for det irske finansudvalg have bankfolk fængslet for deres involvering i skandalen.

Sparinvest i største satsning siden 2001

Sparinvest går Danske Banks June i bedene med en ny investeringsplatform, Sparindex, der går i luften på næste mandag. Adm. direktør Per Noesgaard har store vækstforventninger, og trods et stort markedsføringsbudget forventer han, at Sparindex går i plus i år to eller tre.

Tilsynet kritiserer pensionsselskaber og opfordrer til opdatering af jobskifteaftale

I en ny rapport om rådgivning ved jobskifte vurderer Finanstilsynet, at danske pensionsselskaber "bevæger sig på kanten" af deres rådgivningsforpligtigelse om forsikringsdækninger og samspillet med de offentlige ydelser. Tilsynet råder selskaberne til at se på, om brancheaftale skal have et makeover, og advarer om ny eksamen om et år.

Massivt rentepres på banker fortsætter ind i 2019

I løbet af de seneste fem år er de danske bankers nettorenteindtægter faldet med næsten 25 pct. Og intet tyder på, at presset aftager foreløbig. Økonomer vurderer nemlig, at Nationalbankens negative renter fortsætter ind i 2019. Det skaber også stigende frygt for, at danskerne bliver "renteblinde."

Mifid II-regler for futurehandel udskydes

Storbritanniens exit fra EU har skabt uklarhed omkring de nye Mifid II-regler for clearing i forbindelse med futureshandler, og det har resulteret i, at Tyskland og Storbritannien udskyder reglerne på netop dette område. Det skriver Financial Times.

Årets statistiske tal er 69 og 0,1

For første gang har Storbritanniens højt ansete Royal Statistical Society kåret "årets statistik". Og vinderne blev tallene 69 og 0,1. Noget overraskende har kendissen Kim Kardashian haft en betydelig indflydelse på valget.

Derfor kan datacentraler ikke blive enige om fælles dataindgang

De tre danske datacentraler samt Nordea og Danske Bank har valgt at satse på forskellige tekniske løsninger, når de skal give tredjeparter adgang til bankernes data. Fra flere sider er der ærgrelse over det manglede fælles fodslag, som kan spænde ben for innovation. Men hos brancheorganisation ser man forskelligheden som udtryk for konkurrence.

Derfor sælger Nordea sit pensionsselskab

Nordea vurderer, at kunderne er bedre ejere af Nordea Liv end banken selv, hvorfor man sælger pensionsselskabet. Det forklarer Gustaf Unger, adm. direktør i Nordea Life Holding, i et interview med FinansWatch.

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere