FinansWatch

Redaktøren anbefaler

Så stor er forskellen på pensionsselskabernes flyttegebyrer

En ny opgørelse viser, at der er stor forskel på, hvor meget landets pensionsfirmaer tager sig betalt for at flytte kunders opsparinger. Ifølge flere pensionsselskaber dækker gebyret dog blot selskabernes egne omkostninger. Men tre steder er det helt gratis.

Jurister: Regeringens hvidvaskregler er alt for stramme

Flere magtfulde danskere mangler på ny liste over politisk eksponerede personer, som der skal holdes øje med for at forhindre hvidvask og korruption. Regeringen har tolket EU's hvidvaskdirektiv alt for stramt, lyder det fra flere jurister.

Låneskandale vokser i Irland: Politiker vil have bankansatte fængslet

Den store låneskandale i Irland, som blandt andet Danske Bank er involveret i, fortsætter ind i 2018. Over 30.000 irske bankkunder er berørt, og kreditratingbureau spår, at tallet vil stige yderligere. Samtidig vil formanden for det irske finansudvalg have bankfolk fængslet for deres involvering i skandalen.

Sparinvest i største satsning siden 2001

Sparinvest går Danske Banks June i bedene med en ny investeringsplatform, Sparindex, der går i luften på næste mandag. Adm. direktør Per Noesgaard har store vækstforventninger, og trods et stort markedsføringsbudget forventer han, at Sparindex går i plus i år to eller tre.

Tilsynet kritiserer pensionsselskaber og opfordrer til opdatering af jobskifteaftale

I en ny rapport om rådgivning ved jobskifte vurderer Finanstilsynet, at danske pensionsselskaber "bevæger sig på kanten" af deres rådgivningsforpligtigelse om forsikringsdækninger og samspillet med de offentlige ydelser. Tilsynet råder selskaberne til at se på, om brancheaftale skal have et makeover, og advarer om ny eksamen om et år.

Massivt rentepres på banker fortsætter ind i 2019

I løbet af de seneste fem år er de danske bankers nettorenteindtægter faldet med næsten 25 pct. Og intet tyder på, at presset aftager foreløbig. Økonomer vurderer nemlig, at Nationalbankens negative renter fortsætter ind i 2019. Det skaber også stigende frygt for, at danskerne bliver "renteblinde."

Mifid II-regler for futurehandel udskydes

Storbritanniens exit fra EU har skabt uklarhed omkring de nye Mifid II-regler for clearing i forbindelse med futureshandler, og det har resulteret i, at Tyskland og Storbritannien udskyder reglerne på netop dette område. Det skriver Financial Times.

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere