FinansWatch

Nykredit sænker eksponeringen mod aktier: Flere risici truer

Nykredit ser umiddelbart flere faresignaler forude på den globale scene, og derfor mindsker banken sin eksponering mod aktier generelt. Den taktiske allokering skrues ned til "neutral" fra tidligere "overvægt", oplyser banken.

Foto: ritzau/AP/Francisco Seco

Nykredit peger blandt andet på, at det nylige valg i Japan faldt positivt ud for aktiemarkedet, fordi premierminister Shinzo Abe og hans regering er garant for en lempelig pengepolitik, ligesom også forventningerne til den forestående amerikanske skattereform igen synes positive.

Alligevel er der dog så meget usikkerhed, at det er tid til at skrue ned for aktieinvesteringerne, vurderer Nykredit.

"Efter en stærk periode for globale aktier understøttet af stigende erhvervstillid og overordnet positive politiske signaler, ser perspektiverne mere vanskelige ud fremadrettet," forklarer Frederik Engholm, der er chefstrateg hos Nykredit.

Han peger på, at risikobilledet er blevet mere sløret, og at der efterhånden skal mere til for at overraske positivt.

"Vi venter ikke, at væksten skal meget længere op. Den globale erhvervstillid er steget henover sommeren, men vi forventer, at den proces er ovre. Europa viser allerede tegn på, at toppen er nået – måske fordi det seneste halve års styrkelse af euro begynder at bide," siger Frederik Engholm.

"I USA kan der stadig være mulighed for positive effekter på kort sigt fra reetablering af produktionen oven på de vejrmæssige ødelæggelser i august og september, men også her er toppen nok nær," fortsætter chefstrategen.

Og selv om der umiddelbart er optimisme i markedet omkring den amerikanske skattereform, kan resultatet godt blive lidt mudret, vurderer Nykredit, der også ser usikkerheden om Cataloniens fremtid som en markedsudfordring.

"Vi venter dog, at Republikanerne i sidste ende vil lande en skattereform, der er længere undervejs og mindre omfattende, end markedet på det seneste har skruet forventningerne op til. Dertil kommer den politiske risiko forbundet med konflikten i Catalonien, der kan blive et længerevarende markedstema."

"Alt i alt ser vi altså et mere udfordrende miljø fremadrettet, der i ringere grad end hidtil vil være understøttende for aktiemarkederne," siger Frederik Engholm.

I stedet for overvægt af aktier øger Nykredit nu sin eksponering mod danske obligationer.

Forsiden lige nu

Aabenraa-bank tæt på fordobling af bundlinjen i 2017

Sønderjyske Kreditbanken kommer solidt ud af 2017 godt hjulpet på vej af en svagt stigende toplinje, lavere nedskrivninger og øgede kursreguleringer. Når det gælder 2018, er forventningerne dog mere afdæmpede (Opdateret).

Bankboss efter Anders Dam-stikpiller: "Jeg kan stikke de fleste"

Står det til topchef Gert Jonassen, har Arbejdernes Landsbank nogle af de skarpeste priser på boliglån. Det siger han til FinansWatch efter flere spidse bemærkninger, som Jyske Bank-direktør Anders Dam rettede mod en række konkurrenter tirsdag. Jonassen erkender dog, at gennemsigtigheden i priserne kunne være større.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere