FinansWatch

Pensionskasser vil smide 120 mia kr ekstra i alternative investeringer

På grund af det lave renteniveau vil pensionsselskaberne tilsammen satse yderligere 120 mia. kr. på alternative investeringer på fem år, skriver Børsen.

Foto: PR

Børsen har foretaget en rundspørge blandt ti af de største pensionsselskaber i Danmark. De har tilsammen ca. 275 mia. kr. placeret i såkaldte alternative investeringer, det kan være vindmøller, kapitalfonde og direkte lån til virksomheder, mod 137 mia. kr. i 2012. De udspurgte selskaber forventer, at de vil placere yderligere 120 mia. kr. i alternative investeringer frem mod 2022.

Jesper Langmack, investeringsdirektør hos Danica Pension, fortæller avisen, at selskabet over de næste fem år vil kaste 27 mia. kr. ekstra i alternative investeringer.

"Det er svært at få et afkast på obligationer, fordi renten er så lav, og vi forventer et væsentligt lavere afkast på aktiemarkedet, så derfor kigger vi mod alternative investeringer, fordi der er mulighed for et større risikojusteret afkast," siger han til Børsen.

Hos Finanstilsynet frygter man, at selskaberne ikke har kompetencerne i orden, fortæller kontorchef Per Plougmand Bærtelsen til Børsen. Tilsynet har derfor nedsat en arbejdsgruppe kun med fokus på alternative investeringer.

Danica skruer yderligere op for alternative investeringer til efteråret

Tilsynet i hård kritik af pensionskassers direkte lån

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere