FinansWatch

Mobilepay skal hjælpe til at flere betaler skat

Mobilepay og skattemyndighederne skal sammen få flere til at betale skat, når de køber og lejer produkter og tjenester af hinanden. Det skriver Børsen.

Foto: /ritzau/Jakob Jørgensen

Skat har indgået et strategiske samarbejde med Mobilepay, som betyder, at man i fremtiden vil kunne se, om der betales skat af beløbet, når man betaler med den mobile betalingsløsning. Løsningen vil være færdig i midten af 2019. Sådan skriver Børsen.

Mobilepay glæder sig over at tage del i samarbejdet med Skat.

"Det er selvfølgelig et tegn på, at vi er en af de vigtige aktører på området, men vi gør det, fordi vi tror, at det vil gøre det nemmere for vores privatbrugere og virksomheder at aflevere informationer til skattemyndighederne. Så vi ser det som en konkurrencefordel at være blandt de første," siger Bo Tolstrup Christensen, der er udviklingschef i Mobilepay, til avisen.

Helt konkret skal Mobilepay bidrage med viden og erfaringer til en teknisk løsning kaldet en API, som f.eks. kan gøre det muligt at koble digitale platforme og tjenester til skattesystemet. Det betyder, at f.eks. en tjeneste som Airbnb kan indberette brugernes lejeindtægter helt automatisk.

Nu ruller lynbetalinger med MobilePay ud i store danske kæder

Mobilepay håber på nordisk samarbejde om mobilbetalinger

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs