FinansWatch

Europarådets chef kræver handling efter hvidvask-skandale

Hvidvasksagen i Danske Bank kalder ifølge Europarådets generalsekretær på større reaktioner fra det internationale samfund, skriver Berlingske.

Afsløringerne af, hvordan regimet i Aserbajdsjan har kanaliseret milliarder gennem fire konti i Danske Bank og videre til blandt andre politikere, embedsmænd og mediefolk, kalder på større reaktioner fra det internationale samfund.

Det mener generalsekretæren for den mellemstatslige menneskerettighedsorganisation Europarådet, den tidligere norske statsminister Thorbjørn Jagland, der over for Berlingske kalder det "meget alvorligt og uacceptabelt, hvis det er sket".

Da det i sidste måned blev afsløret, at blandt andre medlemmer af Europarådet havde modtaget penge fra det brutale regime i Aserbajdsjan, fik Europarådet hurtigt sat gang i en omfattende undersøgelse af de mulige ulovligheder.

Men Thorbjørn Jagland savner, at også andre internationale institutioner, der kan være involveret i sagen, tager affære, fortæller han i et interview med Berlingske.

"Vi er de eneste, der har taget det alvorligt og gør noget ved det. Der er tegn på, at den parlamentariske forsamling i Europarådet kun er en lille del af et meget større skjult diplomati - en fond på op mod tre milliarder dollar, som er blevet brugt til at påvirke internationale organisationer og måske også regeringer. Man må undersøge nærmere også andre steder, hvilken slags påvirkning der er foregået," siger Thorbjørn Jagland til Berlingske.

Berlingske har de seneste uger beskrevet, hvordan milliarder af kroner mellem 2012 og 2014 fossede gennem fire konti i Danske Bank, som var kontrolleret af regimet i Aserbajdsjan.

Penge flød fra Danske Bank til forbudte Iran-selskaber

Danske Banks formand vil ikke kommentere ledelsens ansvar

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere