FinansWatch

Pensionskasse hæver sin kontorente

Pensionkassen PKA hæver fra 1. oktober sin kontorente til det højeste i branchen. Det skriver Finans. (Opdateret)

Foto: /ritzau/Charlotte de la Fuente

Tilføjelse kl. 13.22: FinansWatch er blevet gjort opmærksom på, at DIP indtil 1. oktober har den højeste kontorente på 6,14 pct.

Fra 1. oktober skruer PKA sin kontorente op fra de nuværende 5 pct. til 7 pct., hvilket vil være det højeste i branchen. De fleste andre pensionskunder må nøjes med en kontorente på under 3 pct. Det skriver Finans.

»Vores økonomi er så solid, at der er plads og råd til, at vi kan sætte den op. Det er et vigtigt signal, og det betyder noget, at vores medlemmer kan se det på deres konti,« siger Peter Damgaard Jensen, adm. direktør i PKA, til Finans.

Ifølge erhvervsmediet har PKA en målsætning om, at kontorenten skal ligge på 7 pct. i de kommende fire år, hvis ikke verdensøkonomien går i stå eller lignende.

Finans skriver, at Lærernes Pension lige nu fører målt på kontorente med en sådan på 5,61 pct. Til sammenligning ligger kommercielle pensionsselskabers kontorente typisk langt under dét niveau. Danica Pension har en kontorente på 1,8 pct., mens den hos PFA ligger på 1,5 pct. før kundekapital.

Tilsynet i hård kritik af pensionskassers direkte lån

PKA lægger stemmer på generalforsamlinger frem

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs