Regnskab: Nordeas første kvartal svagere som ventet

Nordea kommer som forventet ud af årets første kvartal med lavere indtægter og bundlinje.
Foto: Nordea/PR
Foto: Nordea/PR

Nordea kommer som forventet med et førstekvartalsregnskab, der er svagere end året før. Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse fra storbanken.

Bankens nettorenteindtægter landede på 1.168 mio. euro svarende til et fald på 7 pct. og dermed lavere end analytikernes forventninger, der ifølge Ritzaus Estimates lød på 1.224 mio. euro.

Samlet lander driftsindtægterne på 2.295 mio. euro, hvilket er 16 pct. lavere end samme periode året før og ligeledes lavere end analytikernes forventning om 2.381 mio. euro. Bundlinjen i form af resultatet før nedskrivninger lander på 1.117 mio. euro, hvilket er 27 pct. lavere end sidste år og tæt på analytikernes forventning om et fald på 28 pct.

”Markedssituationen har været relativt stabil i begyndelsen af 2016, selvom uroen på de finansielle markeder og endnu lavere renter har sat indtægterne under pres,” udtaler Koncernchef Casper von Koskull i en kommentar til regnskabet.

Omkostningerne falder en smule med 1 pct. til 1.178 mio. euro, mens nedskriverne på udlån lander 9 pct. lavere end året før på 111 mio. euro.

”Omkostningerne er under stram kontrol og udvikler sig planmæssigt, og nedskrivninger på udlån ligger under det gennemsnitlige niveau på 16 bp for de seneste ti år. I lyset af forholdene er resultatet acceptabelt,” udtaler Casper von Koskull.

Analytikere venter betydeligt fald i Nordeas bundlinje

Nordea lancerer crowdfunding-platform  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Jyske Bank/pr

Jyske Bank skruer på renten

For abonnenter