FinansWatch

Vestager skal i samråd om EU-trussel mod realkredit

Konservative bekymrer sig for rentestigninger frem mod nye EU-krav til likviditeten.

Foto: Niels Hougaard

Den voksende EU-mistro til de danske realkreditobligationer står til at ramme bankerne hårdt, når Kommisionen inden første juli skal beslutte sig for et nyt sæt likviditetsregler.

Forud for beslutningen har EU's svar på Finanstilsynet, EBA, vendt tommeltotten nedad over for realkreditobligationerne og placeret dem i den såkaldte likviditetsklasse to, og hvis Kommisionen følger den indstilling, så må danske kreditinstitutioner kun dække 40 procent af deres likviditetskrav med papirer i realkredit.

Det skriver Reuters Finans, som har talt med en bekymret Brian Mikkelsen (K). Her vil man nu kalde Økonomi- og Indenrigsminister Margrethe Vestager (R) i samråd om sagen.

"Vi i den konservative gruppe har modtaget informationer fra såvel EU-parlamentet som fra ministerrådet om, at det slet ikke går i Danmarks retning med hensyn til de kommende likviditetsregler for kreditinstitutterne. Vi hører, at Danmark ikke kommer i den bedste likviditetsklasse, og det er alvorligt ikke mindst for boligejerne, der kan få større renteudgifter herved", siger han til Reuters Finans.

Det vides ikke, hvor meget det vil påvirke renten, hvis bankerne bliver tvunget til at have større dele af den kortsigtede polstring i statsobligationer, men det er blandt de spørgsmål, som Konservative vil have ministerens vurdering af.

Samrådet forventes at blive afholdt den 15. maj.

Voksende EU-støtte til dansk realkredit

Fransk minister bakker op om dansk realkredit

Tilsyn til banker: Bare ignorer EBA

Avis: Realkreditten vred over EU-regning 

Mere fra FinansWatch

Store kønsforskelle i pensionsprodukter

Mens næsten tre fjerdedele af mændenes samlede pensionsformue er lagt i markedsrenteprodukter, er det kun hveranden af kvindernes pensionskroner, der ligger i produkttypen.

Alm. Brand gennemfører emission i dag

Fortegningsemissionen af nye aktier udstedt af Alm Brand for at finansiere købet af den danske del af forsikringsselskabet Codan bliver i dag gennemført.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs