FinansWatch

Sass Larsen: "Forståeligt at I hæver bidragssatsen"

Erhvervs- og Vækstministeren har ikke noget imod dyrere realkreditlån. Institutterne skal bare blive bedre til at forklare lånetagerne hvorfor.

Foto: SLOTTEMO LYNGSTAD MARTIN

Den socialdemokratiske Erhvervs- og Vækstminister, Henrik Sass Larsen, ser ikke noget galt i, at realkreditinstitutterne hæver prisen på administrationen af realkreditlånene.

Ved sin tale på Realkreditforeningens årsmøde, siger han, at han får mange henvendelser fra utilfredse boligejere, som står foran stigende bidragssatser, men:

"Til det vil jeg gerne benytte lejligheden til at sige, at det er forståeligt, at institutterne hæver bidragssatsen for at leve op til højere kapitalkrav," lyder det fra ministeren.

Moody's tilfredse med Sass Larsens fleksredning 

Ministeren tilføjer dog: "Men alt med måde."

I skal forklare jer bedre

Regeringen har ifølge ministeren taget initiativ til en prisportal, hvor kommende og nuværende boligejere bedre skal kunne gennemskue boliglånene, og Henrik Sass Larsen efterlyser i det hele taget mere gennemsigtighed på et realkreditmarked, som bliver mere og mere komplekst.

"Samtidig vil jeg gerne opfordre jer til, at I gør en ekstra indsats for at forklare boligejerne, hvorfor I nogle gange kan have behov for at hæve bidragssatsen. Det er uklart for mange," siger han.

Salget af Nets kan give billigere betalingsservice

Minister parat til lovinitiativer i forhold til Nets

Kommuner vil have statsgaranterede realkreditlån

Realkreditrådet om flekslån-lov: Sikrer lige vilkår 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs