FinansWatch

Amerikanske banker må modtage hash-penge

Amerikanske myndigheder har givet landets banker tilladelse til at modtage penge fra forretninger, der lovligt sælger hash.

Det amerikanske justitsministerium og finansministeriet har udsendt opdaterede regler for landets banker, der tillader at bankerne modtager penge fra forretninger, der lovligt sælger hash. Det skriver Financial Times.

Der er nu 20 amerikanske delstater, der tillader salg af hash til medicinske formål, mens delstaterne Colorado og Washington nu også tillader frit salg af hash og marijuana.

Men indtil nu har de forretninger, der lovligt sælger hash haft store problemer med at oprette bankkonti, fordi de i stort omfang er reguleret af føderale regler. Og på føderalt niveau er hashsalg stadig ulovligt.

Ifølge de nye regler må bankerne gerne etablere bankforretninger med lovlige hashhandlere, uden at det vil blive set som en overtrædelse af føderale regler mod hvidvask og terror-finansiering. Myndighederne understreger dog, at bankerne er forpligtet til at gå kunderne efter i sømmene, og at de skal rapportere enhver mistanke om ulovlige aktiviteter.

Ifølge en repræsentant fra den amerikanske bankforening er det dog ikke sikkert, at de nye regler vil gøre bankerne mere villige til at acceptere penge fra hash-handel. Bankerne ønsker ikke kun regler, der tillader at de modtager hash-penge, men vil have en decideret lov, der gør det acceptabelt at modtage penge fra hash-sælgere.

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs