IMF-chef: Global finansiel stabilitet i fare på grund af bankuro

Den seneste tids bankuro er bevis på, at hurtige rentestigninger kan få konsekvenser for den globale økonomi, siger IMF-chef.
Der er grund til bekymring over, om de stigende renter får konsekvenser for den finansielle stabilitet globalt, siger IMF-chef Kristalina Georgieva. | Foto: Jing Xu
Der er grund til bekymring over, om de stigende renter får konsekvenser for den finansielle stabilitet globalt, siger IMF-chef Kristalina Georgieva. | Foto: Jing Xu
af marketwire

Chefen for Den Internationale Valutafond, IMF, advarer om, at den globale økonomis finansielle stabilitet står over for risici på grund af turbulensen i banksektoren.

Det skriver The Guardian.

Kristalina Georgieva, der er administrerende direktør hos IMF, siger, at rentestigningerne har lagt pres på lån, hvilket har medført stress i de ledende økonomier.

Georgieva mener, at der er en klar fare for, at der bliver skubbet til den finansielle stabilitet efter kollapset i Silicon Valley Bank og UBS’ redning af Credit Suisse. Hun lægger dermed yderligere til et voksende antal advarsler fra økonomiske ledere.

”I en tid med høje gældsniveauer har den hurtige overgang fra en lang periode med lave renter til meget højere renter - nødvendige for at bekæmpe inflationen - uundgåeligt medført stress og sårbarhed, hvilket de seneste udviklinger i banksektoren er et bevis på,” forklarede Georgieva en konference i Beijing ifølge The Guardian.

Georgievas kommentar kommer, i kølvandet på at den Europæiske Centralbank, ECB, påpegede, at den seneste banktumult vil kunne få en reel betydning for virksomheder og væksten.

Ifølge ECB’s næstformand, Luis de Guindos, vurderer Den Europæiske Centralbank, at problemerne i banksektoren vil resultere i lavere vækst og dermed kan dæmpe inflationen, skriver The Guardian.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også