Bankaktier nedvurderes som følge af uro i sektor

Citi har kølnet deres syn på bankaktier efter problemer i flere store banker. 
Strategerne i den amerikanske storbank Citi har nedgraderet deres vurdering af bankaktier til neutral. | Foto: Mike Segar
Strategerne i den amerikanske storbank Citi har nedgraderet deres vurdering af bankaktier til neutral. | Foto: Mike Segar
AF MARKETWIRE

Der er udsigt til sværere tider for de europæiske aktier og særligt bankerne, og derfor har strategerne hos det amerikanske finanshus Citi sænket deres vurdering.

Det fremgår af Bloomberg.

Holdningen til bankerne nedgraderes til ”neutral” på grund af uro i sektoren og modvind i den kommende tid. Det hænger sammen med kursskiftet hos centralbankerne, der står til at være mindre høgeagtige fremover, hvilket blandt andet blev bevist med et renteløft på 25 basispoint fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, onsdag aften.

Det var ganske vist et løft, men lavere end tidligere ventet og med udsigt til, at centralbanken kun vil hæve renten en enkelt gang mere, før den igangværende stramningscyklus afsluttes.

”Hertil er positionerne i de europæiske banker kun lige blevet neutrale, og det efterlader sektoren sårbar i forhold til yderligere salgspres,” skriver Bloomberg.

Strategerne understreger dog, at branchen fundamentalt set bør stå solidt, og at tilliden kan genoprettes, hvorfor de har afholdt sig fra at nedgradere til ”undervægt”.

Også for de europæiske aktier bredt set er udsigterne mere negative. Citis strateger venter nu, at Stoxx 600-indekset ved årets afslutning vil ligge i 445 - nogenlunde på niveau med nu - mod en tidligere forventning om 475, skriver Bloomberg.

Del artikel

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også