Tidligere storaktionær hos Credit Suisse sælger ud af sine andele

Investeringsselskabet Harris Associates ejede på et tidspunkt omtrent 10 pct. af den schweiziske bank.
Credit Suisse mister en af sine storaktionærer i Harris Associates. | Foto: Arnd Wiegmann
Credit Suisse mister en af sine storaktionærer i Harris Associates. | Foto: Arnd Wiegmann
af marketwire

Storaktionær hos Credit Suisse har solgt hele sin andel i den skandaleramte bank, efter at have mistet tålmodigheden med strategi, vedvarende tab og kundeflugt.

Det skriver Financial Times.

Det drejer sig om storaktionæren Harris Associates, der ejede så godt som 10 pct. af Credit Suisses aktier sidste år, og hvis investeringsdirektør David Herro har været blandt bankens største tilhængere.

Harris Associates begyndte at skære i dens andel, da Credit Suisse annoncerede the Saudi National Bank, der er ejet af regeringen i Saudi-Arabien, som ny storaktionær i banken.

Yderligere meddelte banken torsdag, at den vil skære omkostningerne med 2,5 mia. schweizerfranc, cirka 15 pct. af bankens omkostninger for 2025. Udover det vil banken nedlægge 9000 stillinger fra 52.000 til 43.000 medarbejdere over de næste tre år.

Torsdag faldt aktien med knap 7 pct., men den fredag steg 8,3 pct.

”Det er et historisk øjeblik for Credit Suisse. Vi har gang i en radikal omstrukturering hos investeringsbanken, for at hjælpe med at lave en ny bank, der er simplere, mere stabil og med en forretningsmodel der fokuserer på klienternes behov,” siger Ulrich Körner, der er administrerende direktør hos Credit Suisse.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også