Danske Bank løfter Jyske Banks kursmål

I kølvandet på tirsdagens årsrapport får Jyske Bank løftet sit kursmål af Danske Bank. 
Foto: Pr/jyske Bank
Foto: Pr/jyske Bank
Af Marketwire

Jyske Bank har efter tirsdagens årsregnskab fået løftet sit kursmål til 710 kr. fra 650 kr. af Danske Bank, der vurderer, at konsensusestimaterne er 14-19 pct. for lave.

Det fremgår af en analyse fra Danske Bank, der gentager den positive anbefaling ”køb”.

Regnskabet for fjerde kvartal viste ifølge Danske Bank en god afslutning på 2022 med nettorente- og gebyromkostninger 11 pct. bedre end analytikerkonsensus og en stærk kreditkvalitet.

Prognosen for 2023 indikerer ifølge finanshuset nettorenteindtægter på 9,1 mia. kr., hvilket er 14 pct. over den seneste estimatindsamling, mens en stærk underliggende handelsindtjening opvejer for svagere udsigter for gebyrerne.

Yderligere ser Danske Bank også omkostningsmedvind i 2024 fra synergier og omstrukturering.

Investeringscasen er fundamentalt ændret på et år, fremhæver Danske Bank, der henviser til højere renter, en stærk genprisning af gebyrerne og opkøbet af Handelsbankens danske aktiviteter, hvilket ventes at mere end fordoble mere end fordoble egenkapitalforrentningen til over 12 pct. i 2024 fra 6 pct. i 2020.

Danske Bank venter, at Jyske Bank vil tilbagekøbe egne aktier for 1,25 mia. kr. i andet halvår i år samt for 3,5 mia. kr. om året i de to følgende år.

Jyske Bank-aktien stiger 0,2 pct. til 591,20 kr. efter tirsdagens stigning på 2,6 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også