Analytiker er skuffet over kvartalregnskab fra Handelsbanken

Et dyk i aktiekursen er resultatet af Handelsbankens kvartalregnskab, der ifølge Danske Bank-analytiker ikke levede op til forventningerne.
Handelsbanken udgav onsdag regnskab for fjerde kvartal, men formåede ikke at overbevise analytikerne. | Foto: Mette Mandrup
Handelsbanken udgav onsdag regnskab for fjerde kvartal, men formåede ikke at overbevise analytikerne. | Foto: Mette Mandrup

Handelsbanken leverede onsdag et utilfredsstillende regnskab for fjerde kvartal. 

Det er vurderingen fra Danske Bank-analytiker Andreas Håkansson, skriver Børsen på baggrund af en artikel i det svenske medie, Dagens Industri. 

“Dårligt regnskab. Omkostningerne er klart skuffende, samtidig med at vi vidste, at NII (nettorenteindtægterne, red.) skulle stige, efter hvad vi har set fra de øvrige banker,” lyder det fra Andreas Håkansson, analytiker fra Danske Bank i Stockholm, ifølge Børsen.

Handelsbanken, der i 2022 solgte sin danske forretning til Jyske Bank, præsenterede regnskab for fjerden kvartal tidligere i dag, onsdag. Omkostningsprocenten steg i fjerde kvartal til 41,8 pct., hvilket er en stigning fra tredje kvartal, hvor den lå på 39,7 pct. 

Trods de stigende omkostninger formåede banken at øge driftsresultatet med 18 pct., men måtte alligevel se aktiekursen falde med 6,3 pct. på Stockholmsbørsen. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også