Sydbank: Nordea kan forrente egenkapitalen med over 14 pct. i 2023

Den nordiske storbank Nordea har gode forudsætninger for at levere en egenkapitalforrentning på over 14 pct i 2023., vurderer analytiker Mikkel Emil Jensen fra Sydbank.
Foto: Bob Strong
Foto: Bob Strong
af marketwire

Sydbank fastholder den positive anbefaling ”køb” af aktien i Nordea efter den nordiske storbanks regnskab for fjerde kvartal og hele 2022 torsdag morgen.

Det sker med henvisning til stærke udsigter for 2023 efter et af de bedste kvartaler i mange år rent resultatmæssigt i fjerde kvartal, hvor Nordea også overgik konsensus i markedet ganske markant.

”Vi anerkender usikkerheden om den økonomiske vækst, men med udsigt til markant fremgang i indtægterne kombineret med solid kreditkvalitet vurderer vi, at Nordea kan levere en egenkapitalforrentning på over 14 pct. allerede i 2023 - det efterlader plads til yderlige kursstigninger i vores optik,” skriver senioranalytiker Mikkel Emil Jensen i et analysenotat fredag.

Nordea leverede generelt langt over ventet i sit fjerde kvartal, hvor banken fik et nettooverskud på 1260 mio. euro mod ventet 1117 mio. euro blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Samtidig stiller banken et udbytte på 0,80 euro per aktie i udsigt for resultaterne sidste år. Her havde analytikerne ifølge estimater fra Infront Data ventet 0,70 euro per aktie.

Lidt malurt i bægeret var der dog også i forhold til omkostningsposten, der landede på 1230 mio. euro i fjerde kvartal mod 1101 mio. euro i det tilsvarende kvartal året før.

Det var 4 pct. højere end Sydbanks estimat, og den høje inflation kan meget vel betyde mere pres på omkostningerne i år, lyder vurderingen fra Mikkel Emil Jensen.

”Inflationen vil få endnu mere fat i omkostningerne i 2023, mens lønningerne vil stige, og vi vurderer, at de samlede omkostninger vokser 5-6 pct. i 2023 i forhold til 2022,” skriver Mikkel Emil Jensen.

”Til gengæld vil rentestigningerne bidrage med mere medvind i 2023, hvor vi estimerer, at indtægterne vil stige 1,3 mia. euro alene fra nettorenteindtægterne,” fortsætter han.

Nordea-aktien steg fredag med 0,3 pct. til 82,10 kr. På regnskabsdagen torsdag endte aktien 1,7 pct. højere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også