Jyske Bank skruer kursmålet for Danske Bank i vejret

Forud for aflæggelsen af årsregnskabet for 2022 på torsdag, hæver Jyske Bank forventningerne til 2023. 
Jyske Bank hæver forventningerne til Danske Banks formåen i 2023. | Foto: Pr/ Danske Bank
Jyske Bank hæver forventningerne til Danske Banks formåen i 2023. | Foto: Pr/ Danske Bank
AF MARKETWIRE

Danske Bank vil formentlig spille forsigtigt ud med sine forventninger til 2023 i forbindelse med torsdagens årsregnskab, lyder vurderingen fra Jyske Bank, som dog ser mulighed for en rigtig solid præstation i år.

Derfor hæver Jyske Bank sit kursmål for bankkollegaen før regnskabet på torsdag. Kursmålet løftes til 175 kr. fra 140 kr., mens den positive anbefaling ”køb” gentages.

”Vi estimerer, at Danske Bank vil realisere en egenkapitalforrentning på 10,4 pct. i 2023. Det vil dog ikke overraske os, hvis Danske Bank starter med at fastholde sin hidtidige prognose for 2023 (8,5-9 pct.) af et forsigtighedsprincip. Normaliserer vi nedskrivningsprocenten og justerer Danske Banks overskydende kapital, ser vi potentiale for en egenkapitalforrentning på over 11 pct. i 2023-2024. Af den grund ser vi fortsat et godt potentiale i aktien fremadrettet, hvor et eventuelt øget kommercielt momentum ikke er indregnet i vores (eller markedets) forventninger,” skriver Jyske Bank.

Danske Bank falder mandag morgen med 0,2 pct. til 142 kr. og er dermed i den bedre halvdel af et generelt svagt C25-indeks, der samlet falder med 0,5 pct.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også