ECB-Chef: Afsporet finanspolitik kan tvinge os til at gøre mere

Christine Lagarde, chef for ECB, krydser fingre for, at finanspolitikken i 2023 ikke kommer til at virke kontracyklisk i forhold til pengepolitikken. 
Foto: Wolfgang Rattay/REUTERS / X00227
Foto: Wolfgang Rattay/REUTERS / X00227
AF MARKETWIRE

Chefen for Den Europæiske Centralbank, Christine Lagarde, advarer om, at øget offentligt forbrug uden specifikt fokus for at beskytte husholdninger og erhvervslivet fra energikrisen kan tvinge centralbanken til yderligere tiltag, hvis det påvirker inflationen.

”Jeg håber ikke, at finanspolitikken i 2023 kommer til at virke kontracyklisk i forhold til pengepolitikken. Vi har ikke brug for at blive tvunget til at gøre mere end nødvendigt,” siger Christine Lagarde under en paneldebat ved World Economic Forum i Davos fredag ifølge Bloomberg News.

Hun siger også, at det er vigtigt at fastholde kursen i kampen mod inflationen, som viser spæde tegn på at have toppet, men fortsat ligger langt over centralbankens målsætning på 2 pct.

Lagarde deltog også i et panel ved World Economic Forum torsdag, hvor hun kom med et tilsvarende budskab.

”Inflationen er på alle måder, og ligegyldigt hvordan man anskuer det, alt for høj.”

”Vi holder kursen, indtil vi har bevæget os ind i et restriktivt område længe nok, så vi kan bringe inflationen tilbage til 2 pct. i rette tid,” sagde Christine Lagarde.

Ved det seneste ECB-møde i december, hvor banken dæmpede sin renteforhøjelse til 50 basispoint fra 75 basispoint på det foregående møde, sagde Lagarde: ”Vi må vente, at renterne hæves i et tempo på 50 basispoint i en periode.”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også