Ny nationalbankchef får ros af Finans Danmark: Kan håndtere udfordringer

Valget af Christian Kettel Thomsen som ny Nationalbankdirektør bifaldes af Finans Danmark, der forventer en driftsikker chef med erfaring i at håndtere økonomiske udfordringer.
Adm. direktør i Finans Danmark, Ulrik Nødgaard, roser valget af Christian Kettel Thomsen som ny nationalbankdirektør. | Foto: Stine Bidstrup
Adm. direktør i Finans Danmark, Ulrik Nødgaard, roser valget af Christian Kettel Thomsen som ny nationalbankdirektør. | Foto: Stine Bidstrup

Interesseorganisationen Finans Danmark udtrykker stor tilfredshed med valget af Christian Kettel Thomsen som ny chef for Nationalbanken.

På trods af at Kettel ikke har samme erfaring fra finanssektoren som forgængeren Lars Rohde, besidder han nogle åbenlyse styrker til at klare Danmark gennem de økonomiske udfordringer, mener Ulrik Nødgaard, der er administrerende direktør i Finans Danmark. 

”Christian Kettel Thomsen er et stærkt valg som ny nationalbankdirektør. Han er ekstremt dygtig og driftssikker og har stor erfaring med at håndtere økonomiske udfordringer for dansk økonomi,” skriver han i en mail. 

Christian Kettel Thomsen har de seneste to et halvt år været vicedirektør i Den Europæiske Investeringsbank og var i årtierne inden embedsmand i toppen af centraladministrationen. 

Skal vise synlighed

Når han går i fodsporene på tidligere Nationalbankdirektører som Erik Hoffmeyer, Bodil Nyboe Andersen og Nils Bernstein og tiltræder 1. februar, står han i spidsen for at sikre stabilitet i den finansielle sektor. Det sker i en tid med den højeste inflation i 40 år. 

Da vi i Danmark har en fastkurspolitik over for euroen, kører Nationalbanken i det store og hele efter den kurs, som Den Europæiske Centralbank (ECB) lægger, når de hæver og sænker renten.

Og udover målet om at sikre, at værdien af danske kroner er stabil sammenholdt med værdien af euroen, er der en forventning om, at Christian Kettel Thomsen viser gennemslagskraft. 

Hos Arbejdernes Landsbank fremhæver administrerende direktør Gert Jonassen forgængeren Lars Rohdes evne til at vise synlighed overfor finanssektoren. Det er eksempelvis sket på Finans Danmarks årsmøde og i andre fora.

Lars Rohde har været god til at tage rundt og lave præsentationer og fortælle om Nationalbankens rolle på givne områder. Det er med til at skabe et større billede af, hvor vi er på vej hen, og hvad vi som pengeinstitut skal vær opmærksomme på,” siger Gert Jonassen og tilføjer:

”Det vigtigste er at få skabt den kontakt. Det er vigtigt i et lille land som Danmark,” siger Gert Jonassen, der har meldt sin afgang som direktør for Arbejdernes Landsbank 1. april 2023. 

Christian Kettel Thomsen ønsker ikke selv at udtale sig, før han er tiltrådt, oplyser Nationalbanken. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også