Goldman Sachs sendes ned i formarkedet efter skuffende årsrapport

Goldman Sachs resultat for fjerde kvartal er negativt påvirket af udviklingen i formueforvaltningen. 
Goldman Sachs undergår analytikernes forventninger i fjerde kvartal 2022. | Foto: Andrew Kelly
Goldman Sachs undergår analytikernes forventninger i fjerde kvartal 2022. | Foto: Andrew Kelly
AF MARKETWIRE

Den amerikanske storbank Goldman Sachs var i fjerde kvartal ramt af modvind i sin kapitalforvaltningsenhed, der tyngede bankens nettoindtægter gevaldigt.

Det fremgår af bankens regnskab for fjerde kvartal af 2022, der er offentliggjort tirsdag eftermiddag.

Aktien i Goldman Sachs falder umiddelbart efter offentliggørelsen af regnskabet med 2,1 pct. i det amerikanske formarked.

Storbankens indtægter var i både fjerde kvartal og hele 2022 negativt påvirket af lavere indtægter fra blandt andet aktiv- og formueforvaltning.

Handelsindtægterne i fjerde kvartal udgjorde 4,76 mia. dollar, hvor der af analytikerne ifølge Bloomberg News var ventet 4,5 mia. dollar.

Overordnet skuffer de samlede nettoindtægter på 10,59 mia. dollar dog, da der var ventet 10,7 mia. dollar. Det var samtidig 16 pct. lavere end i samme kvartal af 2021 og 12 pct. lavere end i tredje kvartal af 2022. Her

For hele året blev indtægterne opgjort til 47,37 mia. dollar - 20 pct. lavere end i 2021.

”Vi leverede et tocifret afkast til vores aktionærer i 2022 trods et udfordrende økonomisk miljø,” siger topchef David Solomon i regnskabet.

”Vores klare kortsigtede fokus er at realisere fordele ved vores strategiske strømlining, som vil styrke vores kerneforretning, skalere vores vækstplatforme og øge effektiviteten,” fortsætter han.

Goldman Sachs realiserede i fjerde kvartal en egenkapitalforrentning på 4,4 pct. mod ventet 7,42 pct. Egenkapitalforretningen i hele 2022 blev 10,2 pct.

Tidligere i 2022 fremlagde banken ellers ifølge Bloomberg News et mål om at nå en forrentning af egenkapitalen på 14-16 pct.

Overskuddet per aktie landede i fjerde kvartal på 3,32 dollar, mens det for hele året lød på 30,06 dollar. På bundlinjen realiserede Goldman Sachs et overskud på 1,33 mia. dollar i kvartalet og 11,26 mia. dollar for 2022.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også