Danske Banks chef for store kunder trækker sig

Danske Banks chef for store erhvervskunder trækker sig og vil overlade området til ny leder, der kommer fra SEB.
Danske Bank får til sommer ny chef for store virksomheder. | Foto: Pr/ Danske Bank
Danske Bank får til sommer ny chef for store virksomheder. | Foto: Pr/ Danske Bank

Danske Banks chef for store erhvervskunder, Berit Behring, begynder sin overgang til at fratræde banken. Det skriver Danske Bank i en pressemeddelelse.

Joachim Alpen, der i øjeblikket er i en delt lederrolle for det samme forretningsområde i SEB (Large Corporates & Financial Institutions), vil overtage rollen. 

”Jeg nyder at arbejde sammen med så mange talentfulde kolleger, så det har ikke været en nem beslutning. Efter 16 år i banken er jeg dog begyndt at være stadig mere parat til at flytte tættere på min familie, der bor i Sverige, og til at begynde en overgang til en karriere i en mindre operationel rolle,” siger Berit Behring og fortsætter: 

”Det er ikke på tide at sige farvel endnu, og jeg er glad for, at jeg kommer til at arbejde sammen med resten af ledelsesteamet og alle mine andre kolleger om at opfylde vores 2023-mål og om at sikre fremtiden for Danske Bank ved at hjælpe med at definere den strategiske retning for årene efter 2023.”

Har styrket banken

Berit Behring stopper efter 16 års ansættelse i Danske Bank og 32 år i den finansielle sektor. I banken har hun de senere år været chef for forretningsområdet LC&I (Large Corporates & Institutions) og har været medlem af koncerndirektionen siden 2019. 

Hun bliver i sin nuværende rolle i Danske Bank indtil 1. august 2023.

Adm. direktør Carsten Egeriis udtaler i meddelelsen, at Berit Behring har været afgørende for bankens styrkede position i Sverige og for at have styrket værditilbuddene til de store erhvervskunder og institutionelle kunder. 

”Dette har blandt andet resulteret i, at banken har en førende position blandt nordiske banker på de europæiske gældsmarkeder og kapitalmarkeder samt inden for bæredygtig finans. Banken og jeg er taknemmelige for dette og for at Berit i god tid informerede mig om sin beslutning.” 

”Det betyder, at vi fortsat kan drage fordel af hendes unikke viden i det løbende arbejde med at formulere vores strategiske retning for årene efter 2023, og at vi kan sikre den bedst mulige overgang til Berits efterfølger,” siger Carsten Egeriis.

Henter direktionsmedlem fra SEB

Joachim Alpen kommer fra en stilling som i SEB, hvor han i en delt lederrolle har haft ansvar for samme forretningsområde, de institutionelle og store erhvervskunder. 

Han tiltræder 1. august 2023 i Danske Bank og indtræder i koncerndirektionen. 

”Jeg er virkelig glad for, at Joachim bliver en del af vores ledelsesteam. Efter en omfattende rekrutteringsproces har vi vurderet, at Joachim – med hans omfattende ledelses- og bankerfaring – er den mest kvalificerede kandidat. Jeg er sikker på, at han vil bidrage væsentligt til at sikre endnu bedre kundeoplevelser og udvide vores førende position inden for store erhvervskunder og institutionelle kunder på tværs af de nordiske markeder,” siger Carsten Egeriis. 

Joachim Alpen har været ansat i SEB siden 2001 og har været medlem af koncerndirektionen siden 2014.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Bestyrelsesformand Martin Blessing mener, at Danske Bank har fået sat et godt hold i bestyrelsen og ledelsen. | Photo: Frank Rumpenhorst/ap/ritzau Scanpix

Danske Bank-formand er tryg ved kort erfaring i topledelsen

For abonnenter