Forsikringsselskaber nyder godt af stigende renter

Det har så stærk effekt på forsikringsbranchens indtjening, at renten er kommet i vejret, at inflationen så godt som udviskes, vurderer analytiker.
Mikkel Emil Jensen er aktieanalytiker hos Sydbank. | Foto: Pr/sydbank
Mikkel Emil Jensen er aktieanalytiker hos Sydbank. | Foto: Pr/sydbank

De kraftigt stigende renter medvirker så meget til forsikringsselskaberne indtjening, at det nærmest må kompensere for inflationen, vurderer aktieanalytiker i Sydbank, Mikkel Emil Jensen, som udtaler sig til Insideforsikring.

”Det har en så stor effekt, at jeg vil argumentere for, at det er nettopositivt i forhold til inflationen. Nu må vi så se, om inflationen får mere greb i 2023 med højere lønninger, som påvirker forsikringsbranchen,” siger han til mediet.

Stigende renter betyder, at forsikringsselskaber ikke blot nyder godt af den højere rente gennem højere afkast på indbetalte præmier, men at der også er gevinst i, at selskaber kan nedjustere hensættelser til fremtidige skader som følge af den positive renteeffekt.

Mikkel Emil Jensen peger på, at inflationen i praksis har haft begrænset effekt på selskabernes skadesudgifter, da en stor del af disse tager udgangspunkt i flerårige, faste aftaler.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også