Danske Bank-aktie er startet ud i forrygende fart i det nye år

Flere analysehuse har løftet deres kursmål for Danske Bank-aktien, efter endeligt punktum er sat for hvidvasksag.
Foto: Anders Holst Pedersen
Foto: Anders Holst Pedersen
af marketwire

Tre handelsdage i rap med plusser. Det er, hvad Danske Bank har præsteret i årets tre første handelsdage.

Banken gik ud af det gamle af med en aktiekurs på 137,30 kr. Og her onsdag sidst på eftermiddagen stiger en aktie 2,3 pct. til 146,25 kr.

På de første dage i 2023 er Danske Bank blandt andet blevet båret frem af positivt analytikernyt. Og af spekulationer på, om banken vil melde sig i koret af banker, der kommer med en opjustering forud for årsrapporten, der fremlægges den 2. februar.

Onsdag var det Nordea, der løftede kursmålet med 25 kr. til 175 kr. med en fortsat købsanbefaling.

Tirsdag var det finanshuset Autonomous Research, der vurderede Danske Bank som et godt parti, og satte anbefalingen for bankens aktie to trin op til positive ”outperform” fra negative ”underperform”.

Kursmålet blev løftet til 166,83 kr. fra 144,52 kr., og aktien steg 2,2 pct.

Og mandag blev der lagt 1,9 pct. på aktiekursen på en general festlig stemning på årets første handelsdag, hvor eliteindekset, C25, steg 1,8 pct.

Aktien steget med 14 pct.

Den 13. december sidste år kunne Danske Bank mere eller mindre sætte det sidste punktum i den hvidvasksag, der har været det hotte samtaleemne siden 2017, når Danske Bank blev nævnt.

Den tirsdag aften erkendte Danske Bank sig skyldig i bedrageri og indgik et forlig med to amerikanske og en dansk myndighed, som betød en samlet bødebetaling fra banken på 15,3 mia. kr.

Forliget og bøderne afsluttede dermed myndighedernes efterforskning af den store hvidvasksag, hvor Danske Banks filial i Estland gennemførte ulovlige overførsler for udenlandske kunder til udenlandske banker for milliarder af euro.

På baggrund af forliget skruede Danske Bank sine forventninger en smule op til et nettoresultat, som er ”højere” end et underskud på 5,3 mia. kr. i 2022. Tidligere var buddet et bedre nettounderskud end 5,5 mia. kr.

Og for 2023 præciserede Danske Bank målet for egenkapitalforretningen på 8,5-9,0 pct. til ”den øvre ende af spændet”.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også