FinansWatch

Danske Banks egne analytikere ser risiko for nedjustering

To Danske Bank-analytikere tror, at banken kan risikere at skulle nedjustere sin indtjeningsprognose for 2022.

Foto: PR/ Danske Bank

Danske Bank kan blive nødt til at nedjustere sin indtjeningsprognose for i år, men det vigtigste vil være udsigterne for 2023.

Det vurderer analytikerne Asbjørn Nicholas Mørk og Andreas Hakansson fra Danske Bank, der ikke har nogen anbefaling af Danske Bank-aktien.

Danske Banks indtjeningsprognose for i år lyder på 10-12 mia. kr., men de to analytikere regner kun med, at banken kan lande 9,2 mia. kr. i år.

Det vurderer analytikerne, efter at Danske Bank i et telefonmøde med analytikere den 30. september efterlod dem med en opfattelse af, at de ugunstige markedstrends fra juni vendte tilbage i september.

”Vi venter, at Danica har lidt, hvilket sammen med løsningen for dårlig gæld, der blev præsenteret den 31. august, efterlader os med 9,2 mia. kr. i indtjeningen efter skat for 2022, under prognoseintervallet på 10-12 mia. kr.,” skriver Danske Banks analytikere.

De to analytikere ser Den Europæiske Centralbank hæve renten med yderligere 75 basispoint, hvilket vil øge nettorenteindtægterne akkumuleret med 4,1 mia. kr. sammenlignet med midten af 2022.

På trods af en ventet medvind på 2,5 mia. kr. for bruttoomkostningerne, estimerer analytikerne, at Danske Banks omkostninger vil lande på 24,4 mia. kr. i 2023, hvilket er over bankens egen prognose på 23,5 mia. kr.

På den baggrund venter Asbjørn Nicholas Mørk og Andreas Hakansson, at indtjeningen før nedskrivninger vil stige 63 pct. til 22,2 mia. kr. til næste år fra ventede 13,6 mia. kr. i år.

Analytikerne knytter også en kommentar til værdisætningen af aktien. Den opgøres til 5,4 gange den estimerede indtjening i 2023, hvilket er 37-40 pct. under de danske/nordiske konkurrenter.

Banker har udsigt til solid medvind fra stigende renter

Analytiker: Banker står til milliardgevinst på stigende renter

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs