FinansWatch

Goldman er forsigtig med europæiske aktiver indtil tegn på en bund

Økonomer i den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs forudser accelation af stramninger fra Den Europæiske Centralbank og Bank of England.

Goldman Sachs' økonomer forventer europæisk recession. | Foto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix

Europæiske aktiver kan opleve en form for lettelsens suk på kort sigt på grund af et positivt risiko/afkast-forhold, finanspolitisk støtte og foranstaltninger til at reducere energiefterspørgslen, men makrokulissen er fortsat udfordrende.

Det vurderer strateger fra investeringsbanken Goldman Sachs ifølge Bloomberg News.

Med energikrisen, pengepolitiske stramninger og den politiske baggrund omkring det italienske valg forbliver Goldman Sachs’ strateger forsigtig, indtil der er tegn på en forestående markedsbund.

”Vores økonomer forventer, at energikrisen vil trække både Europa og Storbritannien i en recession - om end en relativt mild - og forudser en acceleration af stramninger fra både ECB og Bank of England,” skriver strategerne.

Goldman Sachs har været undervægtet i europæiske aktier, mens kreditstrateger mener, at den nuværende prissætning er en nøjagtig afspejling af relative risici i forhold til USA.

Vicechef i ECB: Jumboforhøjelse skal forankre inflationsforventningerne

Mere fra FinansWatch

37-årig anholdt for hvidvask

Tirsdag slog politiet til mod to adresser nord for København. En 37-årig er anholdt og sigtet for hvidvask af 11 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs