FinansWatch

Venstre vil udpege ny direktør i Nationalbanken efter et valg

Regeringen bør vente med at ansætte en afløser for Lars Rohde til efter et folketingsvalg, mener Venstre. For første gang bliver stillingen slået op.

Det er mest ordentligt at vente med at udpege en ny direktør i Nationalbanken til efter et folketingsvalg, mener Venstre. | Foto: Jens Dresling

Det bør være op til en ny regering at udpege en afløser for Lars Rohde, siger Venstres Troels Lund Poulsen overfor Børsen.

”Vi har et støtteparti (De Radikale, red.), der har sagt, de vil vælte regeringen, hvis ikke statsministeren udskriver valg før åbningen af Folketinget først i oktober, så vi skal allerhøjest vente til slutningen af oktober, og Lars Rohde holder først op i 2023. Så synes vi, det vil være godt og ordentligt at vente,” siger finansordføreren, der sidderi Nationalbankens repræsentantskab.

Lars Rohde stopper som øverste direktør i Nationalbanken i januar 2023. Som altid er det regeringen, der udpeger hans afløser, men som noget nyt bliver stillingen slået op, da det stemmer overens med den praksis, man også benytter for de øvrige bankdirektørstillinger i Nationalbanken, oplyser Erhvervsministeriet til Børsen.

Lars Rohde forlader jobbet 14 måneder inden, han falder for aldersgrænsen på 70 år.

Her er headhunternes favoritter som ny nationalbankdirektør - og en bunke af mulige jokere

Erhvervsminister takker afgående nationalbankdirektør for at have udfyldt rolle med sikker hånd

Mere fra FinansWatch

Instabank sagsøger Lunar efter droppet opkøb

Afblæsningen af Lunars opkøb af norske Instabank står nu til at udløse et søgsmål mod den danske fintechbank. ”Vi regner med, at næsten alle aktionærer vil være med,” siger adm. direktør.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs