FinansWatch

Pensionskasser: Huslejerabat vil føre til lavere afkast for pensionsmedlemmer

Deas, der administrerer Velliv og Pensams ejendomme på Frederiks Brygge i København, har for visse lejere hævet huslejen med 8,1 pct. Huslejerabat vil betyde lavere afkast for danske pensionsmedlemmer, forsvarer parterne sig over for TV2.

Foto: PR/Velliv

Lejerne i Deas’ nyopførte kvarter Frederiks Brygge, ejet af pensionsselskaberne Velliv og Pensam, i København har allerede fået inflationens konsekvenser for huslejen at mærke. Det skriver TV2.

Kvarterets ca. 1.300 boligers huslejer reguleres alle med udgangspunkt i nettoprisindekset, og for nogle lejere betyder det fra 1. januar en stigning i den månedlige udgift på 8,1 pct. Samtidig stiger huslejerne på forskellige datoer alt efter hvornår lejerne er flyttet ind.

I et skriftligt svar til TV2 skriver Pensam, Velliv og Deas, at de ikke kan kontrollere inflationen, men samarbejder tæt omkring muligheder for at ”afbøde konsekvenserne for lejerne.”

”Man skal huske på, at en huslejerabat i en ejendom ejet af pensionsselskaber vil betyde et lavere afkast for for eksempel de danske pensionsmedlemmer. Dette bidrager til, at vi har med et ekstremt komplekst område at gøre,” lyder det.

Danica-direktør kalder det ”fair” at give rabat på inflationsdrevne huslejestigninger

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs