FinansWatch

Danske investeringsfonde stikker gammel afkastrekord

Danske investeringsfonde rettet mod privatinvestorer realiserede i juli det højeste gennemsnitlige afkast i 13 år, viser nye tal fra Finans Danmark.

Efter et halvt år med negative afkast vendte udviklingen i juli for danske investeringsfonde rettet mod privatinvestorer. | Foto: Spar Nord/PR

Ikke siden 2009 har danske investeringsfonde rettet mod private investorer realiseret et højere gennemsnitligt afkast i en måned, som det var tilfældet i juli.

Således viser nye tal fra Finans Danmark, at investeringsfondene rettet mod private skabte et gennemsnitligt afkast på 6,5 pct. på tværs af alle typer fonde i juli.

Det sker efter et første halvår med faldende aktie- og obligationskurser og negative afkast. Dermed bliver rekorden fra april 2009 slået, skriver Finans Danmark.

”I årets første syv måneder har vi set en meget stærk sammenhæng imellem afkastet på aktier og obligationer, og det har været med til at forstærke den samlede afkastudvikling både i nedad- og opadgående retning,” udtaler Kåre Valgreen, investeringschef i Finans Danmark, i en meddelelse, der fortsætter:

”Det har undtagelsesvist ikke givet meget beskyttelse at sprede investeringerne over flere typer af aktiver, da alt er gået op eller ned mere eller mindre synkront. Det er et brud med den historiske erfaring, men der er ingen grund til at tro, at det vil blive et gældende vilkår fremover. Risikospredning på tværs af aktivklasser er fortsat god latin.”

Danske investeringsfonde med fokus på nordiske, danske og nordamerikanske aktier leverede det højeste afkast på mellem 11 og godt 12 pct. Kinesiske aktier leverede negative afkast på over 7 pct., mens alle obligationsfonde endte i plus.

Inflationen topper - men kan være på vej ned

Nye tal: Interessen for boliglån når historisk lavt niveau

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs