FinansWatch

Pensiondanmark udnævner ny chef for alternativer

Chef for alternative investeringer i Pensiondanmark, Kim Nielsen, har takket ja til et job som investeringsdirektør i et nyetableret familiekontor. I Pensiondanmark tager et kendt ansigt dirigentstokken.

Rune Gade Holm er ny chef for alternative investeringer i Pensiondanmark. | Foto: PR

Efter ti år i Pensiondanmark har chef for alternative investeringer, Kim Nielsen, fundet nye investeringsmarker.

Han er nemlig blevet ansat som investeringsdirektør i familiekontoret hos en af 3shape-stifterne, Tais Clausen.

Det oplyser Pensiondanmark i en meddelelse.

Tais Clausen solgte i slutningen af sidste år 20 pct. af 3shape, der laver 3D-scannere, til den svenske kapitalfond EQT. En handel som han ifølge erhvervsmediet Finans indkasserede milliarder for.

Kim Nielsen har haft ansvar for alternative investeringer - der bl.a. dækker over investeirnger i infrastruktur, kapitalfonde og private virksomheder - siden 2019. Forinden har han også været bl.a. chef for privat gæld, og han har tilbragt over 10 år af sin karriere i pensionskassen.

Han begynder sit nye job den 1. oktober.

Foto: PR
Foto: PR

Oplagt arvtager

Pensiondanmark har ikke rejst langt for at finde Kim Nielsens afløser. Han er nemlig fundet i afdelingen for privat gæld.

Rune Gade Holm har også en lang karriere i Pensiondanmark bag sig. Han kom til som investeringsmanager i 2012.

”Heldigvis har vi i egne rækker i Rune Gade Holm en oplagt kandidat til at overtage stafetten. Rune er i dag teamleder for Private Debt-teamet med ansvar for Pensiondanmarks investeringer i unoteret kredit og har i høj grad demonstreret, at han har de faglige og ledelsesmæssige kompetencer til at overtage ansvaret for hele Pensiondanmarks team for alternative investeringer,” udtaler investeringsdirektør i Pensiondanmark, Claus Stampe, ifølge meddelelsen.

I kølvandet på chefrokaden har Pensiondanmark fundet en række nye chefer. Heidi Hjelm Kamstrup bliver ny chef for afdelingen direct equity, Frederik Dømler overtager afdelingen for privat gæld og Christian Riise bliver ny teamleder for jura-teamet i investeringsafdelingen.

Skriv til navne@finanswatch.dk, hvis du har nyt om jobskift, forfremmelser og jubilæer i finansbranchen.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs