FinansWatch

Udbuddet af boliger ligger 12 pct over sidste år

Stigende renter og inflation sætter sig igennem på boligmarkedet, lyder det fra Nykredit, efter at boligudbuddet fortsatte med at stige i juli.

Stigende renter og inflation går ud over boligefterspørgslen lyder fra Finans Danmark og Nykredit. | Foto: Thomas Borberg

Juli i år var den juli nogensinde, hvor færrest boliger blev taget af markedet, skriver Finans Danmark i en pressemeddelelse. Der blev solgt 20 pct. færre huse og 25 pct. færre lejligheder end juli sidste år. Opbremsningen skyldes til dels de stigende renter, vurderer Finans Danmark. Derudover har udbuddet af boliger været stigende fem måneder i træk. Ved udgangen af juli var der over 12 pct. flere end på samme tid sidste år.

”Danskerne jagter ikke ny bolig i samme tempo som tidligere. Det kan skyldes, at mange danskere allerede har købt en ny bolig. Derudover har de stigende renter og forbrugerpriser gjort det relativt dyrere at eje både hus og lejlighed, hvilket kan få danskerne til at holde igen med boligkøbene.” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs