FinansWatch

Sydbank venter lavt eller negativt aktieafkast over det kommende år

Den senere tids aktiestigninger giver investorerne mulighed for at sænke risikoen i deres porteføljer, vurderer aktieanalysechef.

Foto: Dorthe Bach

Globale aktier er steget med cirka 7 pct. siden begyndelsen af juli. Det er blandt andet ifølge Jacob Pedersen, aktieanalysechef hos Sydbank, grundet massive rentefald da investorerne frygter en forestående recession og en forventning om nye lempelser fra den amerikanske centralbank allerede i 2023.

Kvartalsregnskaberne har generelt set også været bedre end ventet, og der er blandt mange selskaber mere positive forventninger til tredje/fjerde kvartal end før ventet.

USA og Kinas turbulens omkring Taiwan har tilsyneladende ikke ødelagt aktiehumøret. Men som Jacob Pedersen siger, så har det sat spot ved den politiske risiko ved investeringer i Kina og Fjernøsten.

Sydbank venter fremadrettet et lavt eller negativt afkast over de kommende år på de globale aktiemarkeder. Det betyder dog ikke, at investorer skal sælge alle deres aktier. Han ser den senere tids aktiestigninger giver investorerne mulighed for at sænke risikoen i deres porteføljer.

”De massive rentefald har overrasket os, og vi deler ikke investorernes fasttømrede forventning om pengepolitiske lempelser i USA i 2023, da inflationsbekæmpelse har førsteprioritet. Samtidig har regnskaberne for 2. kvartal skabt et glansbillede af de reelle indtjeningsforudsætninger for de kommende kvartaler, og vi frygter, at virksomhedernes sigtbarhed meget hurtigt kan forringes i løbet af de næste få uger/måneder,” vurderer aktieanalysechefen.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs