FinansWatch

Fransk storbank kom bedre end ventet ud af andet kvartal

Société Générale slog analytikernes forventninger og havde i andet kvartal indtægter for 7 mia. kr. Men afvikling af russisk forretning koster dyrt.

Afviklingen af sin forretning i Rusland koster fransk storbank dyrt i andet kvartal i år. | Foto: Michel Euler/AP/Ritzau Scanpix/AP

Den franske finans- og bankkoncern Société Générale landede et andet kvartalsregnskab, der var bedre end ventet.

Det skriver Bloomberg News.

Banken satte onsdag et mål for gennemsnitlig årlig vækst på mindst 3 pct. i de næste tre år, efter at omsætningen og driftsoverskuddet i andet kvartal slog analytikernes forventninger.

Storbanken rapporterer om indtægter på 7,07 mia. euro. Analytikerne ventede ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News 6,43 mia. euro.

Til gengæld har banken et nettotab på 1,48 mia. euro sammenlignet med en nettoprofit på 1,44 mia. euro året før. Det skyldes afhændelse af russiske aktiver i forbindelse med sanktioner mod Rusland grundet krigen i Ukraine.

Underskuddet var dog betydeligt mindre end konsensus blandt analytikerne, der lød på 2,26 mia. euro.

Société Générales administrerende direktør, Frederic Oudea, er en af de længst siddende direktører i den europæiske bankverden, og han har omstruktureret firmaet efter en rutsjetur. I maj meddelte han dog, at han ikke vil søge om en ny periode.

I forbindelse med regnskabet for andet kvartal siger han, at han er ”fortrøstningsfuld med hensyn til både på kort og mellemlang sigt i et unægteligt mere usikkert miljø”.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs