FinansWatch

HSBC understøttet af erhvervskunder og investeringer i andet kvartal

Britiske HSBC har genindført udbyttebetalinger til aktionærerne efter regnskab med fremgang. Trækket skal formidle bankens største aktionær, der har fremlagt ønske om at skære den asiatiske forretning væk.

Foto: Reinhard Krause/Reuters/Ritzau Scanpix

Den britiske storbank HSBC nød i andet kvartal godt af stigende indtægter fra erhvervskunderne og sine investeringer.

Som resultat af det gode regnskab har banken genindført kvartalsvise udbyttebetalinger til aktionærerne. Det skal samtidig formilde HSBC’s største investor, der søger at opsplitte banken.

Det skriver Bloomberg News.

”De fremskridt, vi har gjort med at vokse og forme HSBC, betyder, at vi er i en stærk position i den nuværende rentecyklus,” siger Noel Quinn, der er topchef i HSBC, i regnskabet.

”Vi er sikre på at opnå en forrentning af den materielle egenkapital på mindst 12 pct. fra 2023 og frem, hvilket vil være den bedste forrentning i et årti,” lyder det videre.

HSBC realiserede i andet kvartal indtægter for 13,14 mia. dollar, hvilket var en vækst på 12 pct. sammenlignet med andet kvartal af 2021. Til sammenligning havde analytikerne ifølge Bloomberg News ventet 12,87 mia. dollar i indtægter.

Omkostningerne i kvartalet landede på 7,52 mia. dollar, hvilket var under analytikernes forventninger på 7,93 mia. dollar.

Det justerede overskud før skat endte på 5,97 mia. dollar - en vækst på 13 pct. sammenlignet med samme periode året før - mod ventet 4,96 mia. dollar.

Regnskabet bød på en lille skuffelse i form af kernekapitalprocenten, der endte på 13,6 pct. Analytikerne havde ventet 13,7 pct.

Fra 2023 vil HSBC gå tilbage til at udbetale udbytte til sine aktionærer hvert kvartal. Det sker ifølge Bloomberg News i et forsøg på at mildne bankens største aktionær, Ping Insurance Group, der i april fremlagde et ønske om, at den britiske bank skulle skære den asiatiske forretning fra.

Storbank fjerner oplysninger om kunders køn

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs