FinansWatch

Kinesisk rigmand vil slippe kontrollen i fintech-gigant

Som led i en plan om at frigøre sig fra Alibaba planlægger kinesisk rigmand at afgive kontrollen med stor fintech-koncern.

Jack Ma planlægger ifølge Wall Street Journal at afgive kontrollen med Ant Group. | Foto: Charles Platiau/Reuters/Ritzau Scanpix

Den kinesiske rigmand Jack Ma planlægger at afgive kontrollen med den kinesiske fintech-koncern og digitale betalingstjeneste Ant Group.

Det oplyser anonyme kilder til Wall Street Journal.

Det sker som led i Ant Groups bestræbelser på at frigøre sig fra nethandelskæmpen Alibaba, og efter mere end et års pres fra de kinesiske myndigheder, der tidligere har stillet sig i vejen for en selvstændig børsnotering af Ant Group.

Jack Ma har kontrolleret Ant Group i mere end et årti og ejer i dag 50,52 pct. via et selskab, hvor han har en dominerende rolle.

Selskabet er spundet ud af nethandelskæmpen Alibaba og driver blandt andet betalingstjenesten Alipay med mere end 1 mia. brugere.

Ant har tidligere i forbindelse med den kuldsejlede børsnotering været vurderet til en markedsværdi på over 300 mia. dollar, skriver Wall Street Journal.

Speget spil om magt og milliarder fik Kina til at stoppe verdens største børsnotering

Beijing tøjler fintech-giganten Ant Group

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs