FinansWatch

Jyske Bank-formand erkender problem med manglende diversitet

Blot fem topchefer i landets 56 pengeinstitutter er kvinder, viser gennemgang hos Finans. Hos Jyske Bank er der ingen kvinder i direktionen, og det er et problem, siger bestyrelsesformand.

Foto: Fabian Bimmer/Reuters/Ritzau Scanpix

Jyske Bank risikerer at gå glip af talent som konsekvens af bankens få kvindelige chefer, ikke blot i direktionen, hvor der ingen er, men også i ledergruppen lige under.

Det siger bankens bestyrelsesformand, Kurt Bligaard Pedersen, til Finans.

”Det er et problem, for uanset hvor gode, de folk, vi har, er, ville det gå os bedre, hvis vi havde dobbelt så stor en pool at tage fra,” siger Kurt Bligaard Pedersen, bestyrelsesformand i Jyske Bank, til mediet.

Finans har foretaget en gennemgang af direktionerne i landets 56 pengeinsitutter, der viser, at blot 5 af institutterne har en kvinde som øverste direktør.

FinansWatch lavede i foråret sidste år en lignende gennemgang, der dengang viste, at seks ud af på det tidspunkt 57 pengeinstitutter havde en kvindelig topchef. Dengang var gennemsnitsalderen for direktørerne desuden lige knap 60 år.

I maj sidste år fusionerede Folkesparekassen med Middelfart Sparekasse med sidstsnævnte som fortsættende selskab. Fusionen betød, at landet blev en kvindelig topchef mindre, idet Martha Petersen, der var adm. direktør i Folkesparekassen, ikke længere skulle stå i spidsen.

Den gennemsnitlige bankdirektør er 90 pct. mand og tæt på 60

Middelfart Sparekasse fusionerer med Folkesparekassen

Mere fra FinansWatch

Instabank sagsøger Lunar efter droppet opkøb

Afblæsningen af Lunars opkøb af norske Instabank står nu til at udløse et søgsmål mod den danske fintechbank. ”Vi regner med, at næsten alle aktionærer vil være med,” siger adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs