FinansWatch

Nordea-topchef om fravær af opjustering: Vores forventninger har ikke et loft

Nordea har i første halvår leveret en egenkapitalforrentning, der ligger et stykke over det tal, som bankens forventninger er baseret på.

Foto: Gregers Tycho/ERH

Selv om Nordea har haft en egenkapitalforretning markant over 11 pct. i første halvår, er der ingen grund til at løfte forventningen, og det er ikke et udtryk for ekstra forsigtighed fra Nordeas side.

Det siger bankens topchef, Frank Vang-Jensen.

Nordea leverer 13,3 pct. i andet kvartal og 12,5 pct. i egenkapitalforrentning i første kvartal, hvilket for halvåret giver en forretning på 12,9 pct.

Nordeas forventning til hele 2022 er ”over 11 pct.”.

”Vi bekræfter vores outlook for 2022, og det skal ses i lyset af, at vi har sagt, vi leverer ”over 11 pct”, siger han og understreger, at de ”over 11 pct.” er et gulv og ikke et tag.

Han erkender, at storbanken leverer 13,3 pct. i et svært kvartal og ser ind i usikkerhed fra blandt andet inflation og volatilitet.

”Da det ”over 11 pct.” er et gulv, og har været det hele tiden, ser vi ikke nogen grund til at løfte det.”

Frank Vang-Jensen ser det heller ikke som udtryk for forsigtighed, at Nordea fortsat har en gigant coronabuffer på over 550 mio. euro efter indtægtsførsel af 45 mio. euro fra den i andet kvartal

Nordea har tidligere sagt, at banken ser en konstant forbedring og føler, at hvis påvirkningen på de sektorer, der har været mest coronapåvirkede, fortsat mindskes, vil banken starte tilbageførsel i 2022.

”Det er simpelthen det, vi har gjort - så må vi se, hvordan tingene udvikler sig i anden halvdel af året, og om der kan komme yderligere indtægtsførsler,” siger topchefen.

Nordea øger overskud trods finansuro og tjener næsten 8 mia. kr.

Nordea lancerer aktietilbagekøbsprogram på over 11 mia. kr.

Stigende udlån giver vokseværk hos Nordea Danmark

Nordea sætter tal på regning for Arne-skatten

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs