Tilsyn advarer banker mod ejendomsfinansiering

De stigende renter ligger grund til varsel fra Finanstilsynet til bankerne om at være varsom og opmærksom på mulige tab ved finansiering af ejendomsprojekter og udlejningsejendomme.
Foto: PR / Colliers International
Foto: PR / Colliers International

Bankerne kan risikere at få store tab, hvis de finansierer udlejningsejendomme og ejendomsprojekter, og skal derfor passe på med at lægge finansiering til, advarer Finanstilsynet i ny vejledning. Det skriver Børsen Pro.

Det er de stigende renter, der er årsagen til tilsynets varsel, for det har erfaret, at bankerne kan risikere store tab ved den form for finansiering.

Derfor er det vigtigt i forhold til at forebygge kriser, at bankerne er opmærksomme på blandt andet udvikleren eller køberen af ejendommen er erfaren, kompetent, antallet af kautioner og hvordan lejebudgettet ser ud.

”Økonomien i blandt andet ejendomsprojekter er meget pro-cyklisk. Dem, der bygger ejendomme i opgangstider, tjener typisk godt på det, fordi ejendommene stiger, også mens de bliver bygget. Men hvis økonomien vender, så kan de meget hurtigt komme til at stå i en svær situation, og aktuelt har vi også set, at byggepriserne er steget ganske kraftigt,” fortsætter Kristian Vie Madsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også