FinansWatch

Undersøgelse: Held afgør afkast på investeringer

Investeringsfolkene i danske investeringsfonde gør ingen forskel, lyder konklusionen i en undersøgelse, som investeringsselskabet Miranova står bag. Bankerne kalder undersøgelsen grovkornet.

”Mange tror på Messi-fænomenet, når de investerer deres penge: Han scorede mange mål sidste år, så han scorer nok også mange mål i år og næste år. Sådan forholder det sig imidlertid ikke med investeringsfonde,” siger Jesper Dall, partner i Miranova. | Foto: Morten Langkilde

Det er ikke til at forudsige, hvilke investeringsfonde der skaber de bedste afkast, konkluderer en undersøgelse, som investeringsselskabet Miranova står bag, skriver Jyllands-Posten.

De fonde, som lavede gode afkast sidste år, scorer således ikke nødvendigvis gode afkast i år, forklarer Jesper Dall, partner i Miranova og ph.d. i teoretisk fysik med speciale i komplekse systemer.

”Mange tror på Messi-fænomenet, når de investerer deres penge: Han scorede mange mål sidste år, så han scorer nok også mange mål i år og næste år. Sådan forholder det sig imidlertid ikke med investeringsfonde,” siger Jesper Dall til avisen.

Bankernes brancheorganisation Finans Danmark kalder konklusionerne ”grovkornede”, og investeringschef Kåre Valgreen skriver i en mail til Jyllands-Posten, at ”andre analyser af danske fonde, der i modsætning til Miranova-rapporten også korrigerer for, at aktive og passive fonde ikke investerer i de samme aktiver, giver nogle mere nuancerede resultater.”

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs