FinansWatch

Fed-bestyrelsesmedlem: Parat til renteløft på 75 basispoint igen i juli

Bestyrelsesmedlem i FED er klar til endnu en renteforhøjeles på 0,75 pct.point i juli.

Foto: JONATHAN ERNST/REUTERS / X90178

Michelle Bowman, som er bestyrelsesmedlem i den amerikanske centralbank Federal Reserve, Fed, støtter endnu en renteforhøjelse på 0,75 pct.point i juli efterfulgt af en serie løft på 50 basispoint resten af året.

”Baseret på de nuværende inflationsmålinger forventer jeg, at en yderligere renteforhøjelse på 75 basispoint vil være passende på vort næste møde, ligesom forhøjelser på mindst 50 basispoint på de næste efterfølgende møder, så længe de indkomne data støtter det,” sagde Michelle Bowman torsdag ifølge Bloomberg News.

”Afhængigt af hvordan økonomien udvikler sig, kan yderligere forhøjelser i målområdet for fed funds-renten blive nødvendige efter det.”

Den amerikanske centralbank har allerede i år hævet sin rente tre gange med samlet 1,50 pct.point i kampen mod den tårnhøje inflation, som i USA ikke er set i samme niveau siden 1981.

Banken har desuden lagt op til forhøjelser på hvert af årets resterende fire møder, blandt andet med et løft på 50-75 basispoint til juli, lod centralbankformand Jerome Powell forstå efter sidste uges rentemøde, hvor renten blev løftet med 0,75 pct.point, hvilket var det største løft siden 1994.

Den markant strammere pengepolitik risikerer dog at udløse en recession. Michelle Bowman ser dog den risiko som underordnet i forhold til inflationen, som senest viste en vækst i forbrugerpriserne i maj på 8,6 pct.

”Selv om jeg forventer, at arbejdsmarkedet fortsat vil være stærkt, mens FOMC fortsat strammer pengepolitikken, så kommer disse tiltag ikke uden risici. Men min holdning er, at vores ansvar nummer et er at reducere inflationen.”

”FOMC” står for ”Federal Open Market Committee”, som er centralbankens bestemmende renteudvalg.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs