FinansWatch

Amerikansk centralbank er skarpt fokuseret på at nedbringe inflation til 2 pct.

Inflationen skal bringes tilbage til Federal Reserves målsætning på 2 pct., lyder det igen fra den øverste chef Jerome Powell.

Foto: POOL/REUTERS / X80003

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, er ”skarpt fokuseret” på at bringe inflationen ned på 2 pct.

Sådan lyder det fredag fra centralbankens øverste chef, Jerome Powell, der dermed gentager budskabet fra onsdagens rentemøde.

”Mine kollegaer og jeg er skarpt fokuseret på at få inflationen tilbage til vores målsætning om 2 pct.,” siger Jerome Powell på en konference ifølge Bloomberg News.

Onsdag løftede Federal Reserve renten med 75 basispoint, hvilket er det største løft siden 1994. Samtidig signalerede centralbanken flere aggressive løft i den kommende tid for at imødegå den tårnhøje amerikanske inflation.

På det efterfølgende pressemøde lød det fra Jerome Powell, at et renteløft på 50 til 75 basispoint ligger i kortene til det næste rentemøde i juli.

Den officielle prognose fra centralbanken viser, at renten vil stige til 3,4 pct. i december og yderligere til 3,8 ved udgangen af 2023.

Det er markant højere end prognose, der blev præsenteret ved første renteløft i marts. Dengang ventede Federal Reserve en rente på 1,9 pct. ved udgangen af 2022 og 2,8 pct. i 2023.

Centralbankchef: Der kommer renteløft på 50-75 basispoint igen til juli

Federal Reserve på vej mod underskud i 2023

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs