FinansWatch

Danske bank-chef: Jeg skal være topchef i lang tid endnu

Folkemødet: Carsten Egeriis har ingen planer om at stoppe som Danske Bank-chef lige foreløbig. Han vil sikre kontinuitet og stabilitet, siger han på Folkemødet.

Danskes Bank adm. direktør kommer til at hedde Carsten Egeriis i lang tid, spår hovedpersonen selv. | Foto: Stine Bidstrup/ERH

Carsten Egeriis har netop taget hul på sit andet år som topchef for Danske Bank, men målet er at blive siddende i direktørstolen i mange år endnu.

Efter en årrække med møgsager - heriblandt hvidvask, sagen om Flexinvest og problemer med håndtering af gældsinddrivelse - er målet at sikre stabilitet og kontinuitet for både medarbejdere og kunder.

”Jeg skal være topchef i rigtig lang tid endnu. Jeg håber, at jeg kan gøre en forskel, og det tager tid at genvinde tilliden. Det tager også tid at sikre, at man igen har stabilitet i ledelsen. Medarbejderne kunne godt tænke sig, at der var ro på, så de kan fokusere på kunderne,” siger Carsten Egeriis i forbindelse med Folkemødet på Bornholm.

”Jeg vil ikke sætte årstal på,” tilføjer han.

Carsten Egeriis er den femte topchef siden 2012.

For 14 måneder siden overtog han jobbet fra Chris Vogelzang, der nåede at sidde på posten i under to år. Inden da var det Jesper Nielsen, der var indsat som midlertidig direktør efter Thomas Borgens exit, der skete i kølvandet af afsløringen af hvidvask-skandalen. Thomas Borgen blev udpeget efter Eivind Kolding.

”Jeg vil gøre mit bedste for at sikre, at vi har kontinuitet og stabilitet. Jeg gik ind i jobbet, fordi jeg gerne vil det her, og fordi jeg tror på, at jeg kan være med til at få banken på rette spor,” siger han.

Mere fra FinansWatch

Jyske Invest skærper kommunikation efter kritik

Kritikken haglede ned over Jyske Invest, da det blev beskrevet, at kul-, olie- og gasvirksomheder figurerer i fonden bæredygtige aktier. Nu ændrer investeringsforeningen sin kommunikation, men ikke praksis.

Pensiondanmark udnævner ny chef for alternativer

Chef for alternative investeringer i Pensiondanmark, Kim Nielsen, har takket ja til et job som investeringsdirektør i et nyetableret familiekontor. I Pensiondanmark tager et kendt ansigt dirigentstokken.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs