FinansWatch

Storaktionær i Jyske Bank blander sig ikke i muligt opkøb af Handelsbanken

Bestyrelsesformand i BFR Holding, der ejer godt en fjerdedel af Jyske Bank, fortæller til Børsen, at det er bankens beslutning, hvorvidt den vil købe Handelsbanken.

Jyske Bank ser ud til at lægge forrest i feltet, hvad angår et køb af Handelsbankens danske forretning. | Foto: Jyske Bank/PR

Beslutningen om at købe Handelsbankens danske forretning ligger hos Jyske Bank. Det fortæller bestyrelsesformand i BFR Holding, der ejer ca. 25 pct. af banken, Lars Munch, til mediet Børsen Pro.

”Den beslutning ligger i Jyske Banks ledelse og bestyrelse. Vi ejer ca. 25 pct. af banken og afventer deres beslutning,” siger Lars Munch til mediet.

Handelsbanken er som nævnt anslået til at koste 8 mia. kr., og derfor er der blevet spekuleret i, om Jyske Bank er tvunget til at sælge egne aktier for at finansiere et opkøb. Til Børsen Pro oplyser Lars Munch imidlertid, at der ikke har været dialog om finansiering af et muligt opkøb.

Spar Nord besluttede fredag at udbetale udbytte, der var blevet lagt til side til et muligt opkøb. Spar Nord i et konsortium sammen med Nykredit og Vestjysk Bank var ellers blevet udpeget som en af favoritterne til at overtage Handelsbanken.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs