FinansWatch

Nye kend din kunde-krav splitter bankerne

Snart skal rådgivere også spørge til kundernes ønsker om bæredygtighed, når de rådgiver om investering, og der er stor forskel på, hvordan bankerne griber den opgave an.

Bankernes rådgivere får 2. august til opgave at spørge ind til kundernes præferencer i forhold til bæredygtighed. Det er en gamechanger for sektoren. | Foto: Peter Hove Olesen

De sidste brikker falder netop nu på plads i det, der kan blive en kolossal omvæltning for hele den finansielle sektor. Når nye Mifid II-regler træder i kraft 2. august, skal finansielle rådgivere nemlig ikke blot afdække kundernes risikoappetit og tidshorisont, når de giver råd om investeringer, men også kundens ønsker til bæredygtighed.

Det er lidt af en game changer for sektoren, der hidtil har haft skarpt øje på afkast, mens snak om klima, social ansvarlighed og god governance (E, S og G) i højere grad er blevet brugt som krydderi i den generelle markedsføring og kun i relativt begrænset omfang som salgsargument overfor en relativt lille skare af særligt klimabevidste kunder.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Jyske Invest skærper kommunikation efter kritik

Kritikken haglede ned over Jyske Invest, da det blev beskrevet, at kul-, olie- og gasvirksomheder figurerer i fonden bæredygtige aktier. Nu ændrer investeringsforeningen sin kommunikation, men ikke praksis.

Pensiondanmark udnævner ny chef for alternativer

Chef for alternative investeringer i Pensiondanmark, Kim Nielsen, har takket ja til et job som investeringsdirektør i et nyetableret familiekontor. I Pensiondanmark tager et kendt ansigt dirigentstokken.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs