FinansWatch

Børsnoteret fintech-virksomhed sætter tryk på internationalt sats

Danske Penneo har udskudt breakeven efter ny kapitalindsprøjtning. Regnskab vidner om succes i udlandet, fremhæver direktør, der er klar til at trykke på speederen uden for landets grænser.

Penneo flyttede i arpil fra First North til hovedbørsen i København. | Foto: Casper Nørregaard // Watch Medier

Fintech-virksomheden Penneo skærper nu sit fokus udenfor de skandinaviske grænser, hvor digitaliseringsbølgen endnu ikke har ramt med samme kraft som i de nordiske lande.

Det siger den børsnoterede softwarevirksomheds adm. direktør Christian Stendevad til FinansWatch i kølvandet på et kvartalsregnskab, hvor de internationale forretninger smitter positivt af.

”Vi er stærke i Danmark, hvor vi også er et kendt brand. Vi er gået ind i Norge og Sverige, og vi har også fået vores første kunder i Finland. Nu er vi gået ind i Belgien, hvor vi har ansat en salgschef, og hvor vi skal udbygge teamet. Vi har bygget en kundebase, nu skalerer vi op internationalt,” siger Christian Stendevad.

Penneo kan efter årets første kvartal fremvise en omsætningsfremgang på 3,5 mio. kr. fra første kvartal 2021 til nu 14,4 mio. kr. i årets første kvartal. Det vigtige nøgletal for abonnementsomsætning, ARR, voksede med 43 pct. til 58,5 mio. kr. Heraf kommer 50 pct. af stigningen fra udlandet, fremhæver direktøren.

Investerer i kend din kunde

Driftsresultatet er negativt med 6 mio. kr. i kvartalet mod 4,7 mio. kr. i samme kvartal sidste år, og virksomheden har nedjusteret sit mål for driftsresultatet for hele året fra tidligere at forvente et tab på mellem 5 og 10 mio. kr. til et tab på i niveauet 15 til 20 mio. kr.

Det skyldes ifølge direktøren, at Penneo i marts måned rejste yderligere 60 mio. i frisk kapital. Penneo udstedte her 4,479,204 nye aktier til en pris på 13,75 kr. pr. aktie. Her fik Penneo fire institutionelle investorer ombord heriblandt ATP, der nu ejer mellem fem og 9,99 procent af den danske softwarevirksomhed.

Pengene skulle blandt andet bruges på virksomhedens internationale sats.

”Før vi rejste kapital, havde vi udsigt til at blive cash positive i tredje kvartal. Nu har vi rejst penge, så nu laver vi den samme rejse, som vi gjorde, da vi gik på First North. Vi har altså besluttet at sætte vækstplanen i kraft igen. Derfor har vi underskud i en periode. Men vi kommer aldrig til at stå med ryggen mod muren og mangle penge,” siger Christian Stendevad.

Penneo sælger et signeringsværktøj samt et en såkaldt kend din kunde-løsning. Begge produkter vækker interesse uden for landets grænser, fortæller direktøren, men alligevel har Penneo lige nu særligt fokus på at investere i sidstnævnte.

Det skyldes, at signeringsværktøjet allerede er en fuldt udbygget løsning, hvorimod kend din kunde-produktet kom på produkthylden, efter Penneo købte den danske fintech-virksomhed CLA Reply i oktober 2020.

”Samtidig er antihvidvaskområdet et lidt mere umodent marked. Det skyldes, at kravene kommer løbende i form af øget regulering. Så der skal vi hele tiden investere i at leve op til kravene,” siger Christian Stendevad.

Penneo skiftede i april måned fra vækstbørsen First North til hovedbørsen i København.

Penneo øger omsætning og underskud

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs