FinansWatch

Rådgiver: Provisionsforbuddet fungerer ikke i Danmark

Provisionsforbuddet fungerer ikke i Danmark, fordi det i vid udstrækning er banker, der ejer investeringsforeningerne, mener investeringsrådgiver Nikolaj Holdt Mikkelsen. Han ser frem til, at Finanstilsynet vil undersøge området.

Foto: Stine Bidstrup/ERH

Investeringsrådgiver Nikolaj Holt Mikkelsen bifalder, at Finanstilsynet nu vil undersøge, om bankerne forsøger at omgå det provisionsforbud, der blev indført med MIFID II-reguleringen i 2018. For reguleringen fungerer ikke i det danske marked, siger han til Børsen Pro.

“Hensigten var at fjerne incitamentet til at anbefale specifikke fonde, men det fungerer ikke i et marked som det danske, hvor størstedelen af omkostningskagen ender som indtjening hos bankerne. Det er muligt, provisionen ryger ud, og i stedet opkræves hos kunden. Men når banken stadig tjener på det, der er tilbage i fonden, så fjerner man altså ikke incitamentet,” siger Nikolaj Holdt Mikkelsen til mediet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Arbejdsgivere kalder på flere løsninger efter politisk håndsrækning: "Situationen er generelt set helt utrolig presset"

Nok bliver det med nye regler om lavere beløbsgrænse for udenlandsk arbejdskraft lidt lettere for finansvirksomheder at skaffe flere hænder, men ifølge Nicole Offendal, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening, er der brug for flere tiltag, hvis ikke den generelle udvikling i sektoren skal bremses. I Finansforbundet køber næstformand ikke helt ind på præmissen.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs