FinansWatch

Feds Powell: Parat til rente over neutral, hvis nødvendigt

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, vil have inflationen ned.

Formand for den amerikanske centralbank, Jerome Powell. | Foto: POOL/REUTERS / X80003

Jerome Powell, som er formand for den amerikanske centralbank Federal Reserve, Fed, er parat til at løfte den toneangivende rente over dens neutrale niveau, hvis det vurderes at blive nødvendigt.

Det sagde han tirsdag i en tale ifølge Bloomberg News.

”Hvad, vi har brug for at se, er, at inflationen kommer ned på en klar og overbevisende måde, og vi vil blive ved med at skubbe på, indtil vi ser det. Ingen skal være i tvivl om vores beslutsomhed i forhold til at gøre det.”

”Hvis det kræver at bevæge os forbi bredt forståede niveauer for neutral, vil vi ikke på nogen måde tøve med det.”

Tidligere har Jerome Powell peget på, at den neutrale rente ligger i 2-3 pct., og i marts var det gennemsnitlige bud på den langsigtede neutrale rente fra centralbankens chefer på 2,50 pct.

Jerome Powell erkendte også tirsdag, at Federal Reserve reagerede for sent på inflationspresset i økonomien.

Federal Reserve har allerede hævet sin rente to gange i år, med henholdsvis 25 og 50 basispoint på rentemøderne i marts og i maj. Den toneangivende fed funds rate ligger nu i 0,75-1,00 pct., og formanden har igen tirsdag betonet, at yderligere renteløft på hver 0,50 pct.point på rentemøderne i juni og juli.

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs