FinansWatch

FA tager opgør med erstatning for corona på arbejde

Finanssektorens Arbejdsgiverforening vil have fjernet muligheden for at anmelde corona som en arbejdsskade. Den nuværende ordning giver ingen mening, lyder begrundelsen. Finansforbundet er uenige og påpeger, man stadig kan få alvorlige senfølgeskader af corona.

Katja Brunbjerg Muff, underdirektør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening. | Foto: PR / FA

Arbejdstilsynet er i øjeblikket ved at ændre vejledningen til vurderingen af corona som en erhvervssygdom. I den forbindelse melder Finanssektorens Arbejdsgiverforening, FA, nu ud, at corona slet ikke bør kunne anerkendes som en erhvervssygdom længere.

”Selvfølgelig var det fair, at corona kunne anmeldes som en arbejdsskade, dengang det var en samfundskritisk sygdom, og hvor virksomhederne brugte midler på at spore smittespredningen tilbage til arbejdspladsen. Der kunne det sandsynliggøres, at det var sket i arbejdstiden på arbejdspladsen. Den situation er vi ikke i mere,” siger Katja Brunbjerg Muff, underdirektør i FA.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs