FinansWatch

Sampension: Centralbanken vil næppe rokke båden

Selv om en renteforhøjelse ikke er hverdagskost, vil den ikke nødvendigvis være et problem for finansmarkederne, og næppe påvirke markedet ret meget, da den er indregnet, vurderer aktiechef i Sampension

Foto: Spar Nord/PR

Der er lagt op til noget af et særsyn, når den amerikanske centralbank onsdag aften ved 20-tiden kommer med rentemeddelelse.

Økonomer venter nemlig en renteforhøjelse fra Federal Reserve, Fed, på 50 basispoint til 0,75-1 pct., og en så stor forhøjelse af renten er ikke set siden 2000.

Men selv om renteforhøjelsen altså ikke er hverdagskost, så vil den ikke nødvendigvis være et problem for finansmarkederne, og næppe påvirke markedet ret meget, da den er indregnet, vurderer aktiechef i Sampension, Philip Jagd.

Til gengæld kan bankens retorik om renteudsigterne give udsving.

”Om noget så tror jeg, at markedet spekulerer i, at Feds formand, Jerome Powell, vil hæve renten endnu mere på onsdagens møde, eller at han i det mindste kommunikerer, at det er en mulighed, som styringskomitéen ser seriøst ind i til de kommende møder.

Faktisk indregner rentemarkedet allerede nu lidt mere end to renteforhøjelser på det efterfølgende møde. Leverer Fed ikke denne stramning, så er der gode odds for, at rentemødet får en positiv effekt på aktiemarkederne,” vurderer Philip Jagd.

Selv venter han, at den amerikanske centralbank vil være relativt afdæmpet.

”Da Fed på rentemødet også må ventes at italesætte starten på en reduktion af sin enorme beholdning af stats- og realkreditobligationer, så tror jeg ikke, at de vil ”rock the boat” ved samtidig at begynde at tale om muligheden for større renteforhøjelser de kommende måneder,” vurderer aktiechefen.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs